Monday, June 23, 2014

Tips Hilangkan Kerak/ Kuping di Kepala Bayi

Hi Mummies!!

Okay, hari ni I nak share dengan korang bagaimana nak hilangkan kuping kat kepala baby. I dah pernah try kat Baby RR masa tempoh berpantang. Tapi lebih senang buat selepas kepala baby di cukur.


Baby RR Junior
2 Months old


Kerak/ Kuping di kepala Baby RR Junior


Senang ajer dong... Begini caranyer..

  1. Ambil kelapa parut dan campur sedikit garam
  2. Masukkan ke dalam kain perca
  3. Ikat dengan kemas (guna getah je)
Sapukan dengan perlahan-lahan di tempat yang berkuping
dan biarkan kejap

Kesan di bunjut selepas disapu atas kepala

Amalkan sekali sehari sehingga kuping kepala hilang.
Bukan setakat itu aje, rambut baby akan jadi lebat dan hitam, tau!

**Dan yang penting sekali, sapukan seluruh kepala baby selepas tenyeh kat area kuping tu SEBAB I sapu kat area kuping tu aje (my MIL lupe nak pesan) So rambut RR Junior jadi macam Upin Ipin, lebat kat area tengah je. Huhu!

  
His current Photo
Still xde rambut kat tepi. Huhu!

Selamat Mencuba!


1 comment:

ComelComot said...

heheh comey.. saya lak anak mmg rambut sikit n nipis